Talent International Assessment Centers

Assessment & Development centers

Talent International en haar voorganger Doornbosch Loopbaanmanagement heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd als het gaat om assessment & development centers. Zowel in Nederland en België als ver daarbuiten voeren wij assessment programma’s uit.

Talent International ontvangt veel aanvragen voor ontwikkel- en selectie assessments uit het (internationaal) bedrijfsleven, overheid, financiële instellingen en non-profit organisaties.
Vanwege ons grote internationale netwerk (i.s.m. BPI Group) zijn onze assessments uit te voeren in meerdere talen. Functiegroepen zoals lijn managers, sales managers, expats, executives (vanaf director level tot en met senior VP of general manager) en kandidaten voor functiegroepen als HR, IT, Legal en Finance, zijn ons welbekend.

Met behulp van onze assessment programma’s wordt inzicht verkregen in intellectuele capaciteiten, persoonlijkheid en (leiderschaps) competenties van de deelnemer en de (on)mogelijkheden voor toekomstige ontwikkeling. Ervaren consultants, assessoren en psychologen toetsen dit beeld vervolgens aan een vooraf geformuleerde vraagstelling. De uitslag is vaak bevestigend, soms verrassend, maar altijd verhelderend.

Assessments in soorten en maten

Door de onze veelzijdige ervaring met ontwikkel- en selectie assessments en ons Online Testplatform, de flexibiliteit om voor al uw functiegroepen een passend assessment te ontwikkelen. Van korte competentiescans voor trainee’s tot een volledig executive assessment & development center voor een senior VP, wij hebben het in huis.

Bij al onze assessments houden wij op de dag zelf een mondelinge nabespreking met de opdrachtgever en de kandidaat. Zo zorgen wij voor een directe feedback. U ontvangt de rapportage binnen 5 werkdagen na het assessment. De conclusies en aanbevelingen uit dit rapport kunnen gebruikt worden in een coaching traject om goed te focussen op de ontwikkelingskansen van de kandidaat.

Assessments en betrouwbaarheid

Talent International voert in Nederland assessments uit onder verantwoordelijkheid van een psycholoog die zich verbonden heeft aan de NIP-code. Hierdoor zijn opdrachtgever en deelnemer verzekerd van een individuele behandeling en zorgvuldige procedure.

Assessments in verschillende sectoren

Wij hebben ervaring met assessments in sectoren als de Bouw, Automotive, Zorg, Onderwijs, Zakelijke dienstverlening, Media, Overheid (Rijk en gemeenten), Publieke organisaties, Transport, Luchtvaart en Internationaal Bedrijfsleven (corporate culture).